14 Aralık 2012

Söke Un-Toprağın Bereketi Etkinliği

Hafta sonu harika bir etkinliği gerçekleştirdik. İzmirli Yemek Bloğu yazarı arkadaşlarımla SÖKE UN'un Toprağın Bereketi Etkinliğinde Taze Makarna Hamurunu püf noktalarını ve yapımını  öğrendik.
 

Önce bu güzel etkinliğin geçtiği mekandan İMSE (İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü)' den başlamak gerek . İMSE aşçılık eğitimi veren bir kurum İzmir' de de sanıyorum bir ilk .
Tertemiz bir mutfak, güleryüzlü şefimiz Özger Tanık ve bizleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışan Söke-Un Yemek Danışmanı Dilek Yetkiner ...
 
 
Herşey en ince detayına kadar düşünülmüştü. Önlüklerimiz, not tutmak için minik defterlerimiz, kalemimiz ve tabii ki malzemelerimiz...
 
 
200 gr un , iki yumurta, bir kaşık zeytinyağı , bir tutam tuz alarak başladık taze makarna hamuru yapmaya . Önce sade makarna hamurunu hazırladık. Oldukça sert, yoğurulması zor bir hamur makarna hamuru.
Sonra zerdeçal, tarhun ve kekik kullanarak ikinci otlu hamuru hazırladık.
Sonraki hamurlarımız renkli hamurlardı... Kırmızı renk vermek için bir yemek kaşığı domates salçası; yeşil renk için haşlanmış blenderdan geçirilmiş ıspanak yaprakları; pembe renk içinde haşlanmış püre haline getirilmiş pancar kullandık.
Hazırladığımız hamurları streç filme sarıp beklettik.
 
 
Bundan sonraki aşama kesme aşamasıydı ki en keyifli kısımdı benim için. Küçük ama kolaylıkla kesim yapabildiğimiz makina ile istediğimiz kalınlıkta makarnalarımızı kestik . Bazı marifetli arkadaşlarımız ise kendileri kesmeyi tercih etti.

Önce hamurumuzu hafifçe unlayarak inceltik , sonrada dilediğimiz kalınlıkta kestik...

 
Bu kadar emek verip hazırladığımız taze makarna hamurlarından denemeden olmazdı.
 
 
Makarnalarımız pişirildi domatesli, parmesan peynirli soslarımız hazırlandı ve bizler keyifle taze makarnalarımızı yedik.
 
 
Bu güzel etkinlikte ellerimiz hamurlu iken fotoğraf çekmek çok zordu. Fotoğraf çekme konusunda bir ustamız vardı ki bu güzel fotoğraflar Sevgili Figen'in marifetli ellerinden çıktı.
Seçmekte zorlandığım birbirinden güzel fotoğrafların bir kısmını bu yazıya koyabildim. Diğerlerini de kendi facebook sayfamda paylaştım.
 
Bu güzel etkinlik için Söke-Un' a , İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsüne Şef Özger Tanık'a , Dilek Yetkiner'e , güzel fotoğrafları için Figen Karavaş'a ve paylaşımları için İzmirli Blog Yazarı arkadaşlarıma çok teşekkür ederim...
 

3 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

renkler görüntü muhteşem...

tarih84 dedi ki...

çok güzel ve bilgi dolu bir etkinlik olmuş belli, fotoğraflar o kadar canlı ki neredeyse o güne ışınlandık:=))

pembe kekik dedi ki...

Hep böyle güzel etkinlikler olması dileğiyle.Çok güzel bir gündü.

theme design by GeCe