14 Aralık 2009

Ispanaklı Peynirli Gül Böreği

ANNE ELİ DEĞMİŞ LEZZETLER 2:
Bazen yazmak , üstelik çok yoğun bir günden sonra o kadar zor geliyor ki. Kelimeler devam etmiyor sanki, bir yerde kilitleniyor. Aslında tarif Canım Annemin, yapan da kendisi ama ben iki gündür bilgisayarın başında oyalanıyorum... Alt tarafı iki satır, kitap yazmıyorum ya.. Ama bazen çıkmıyor işte, kelimeler saklanıyor sanki. Yazıp yazıp siliyorum.
Benim çok severek yediğim desem çok klasik , severek yaptığım desem annem kadar güzel yapamıyorum bu da bir gerçek. Aslında hazır yufkadan ama....
Kısacası Anne Elinin Değdiği her lezzet biz çocuklarına, her zaman çok güzel..
Gereken Malzemeler (24 adet)
  • 6 adet yufka
  • yarım kg ıspanak
  • yarım kg az tuzlu lor veya rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • sıvı yağ

Yapılışı:

Ispanakların kök kısımları kesilip, ayrılarak yaprakları iyice yıkanır. Suyu süzüldükten sonra hafifçe ovulur (Ispanak yufka içinde sert kalmasın diye). Rendelenmiş beyaz peynir veya lor ıspanağın içine karıştırılır. 1 yumurtann beyazı da ıspanaklı iç harcına ilave edilir.

Her yufka 4 eşit parçaya bölünerek, her parça bir fırça yardımı ile sıvı yağ ile yağlanır( Annem yufkaları yağlarken kuru kısım kalmamasına, fakat aşırı yağ sürmemeye dikat ediyor). Dörde bölünmüş yufkanın yuvarlak olan kısmına iç harcı konularak önce ince rulo şeklinde sarılır. Sonra uç kısmı içeri kıvrılarak sarmal şekilde gül şekli verilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar bu işlem devam edilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

5 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Annenin güzel ellerine sağlık diyim ben.

Narince dedi ki...

Evet bazen çıkmıyor kelimeler, üşeniyorum bazen. Her gün neşeli, canlı olamıyoruz işte, hele hava böyle kasvetli iken.
Şu fondaki müzik: ilaç gibi.
Biraz kalıp dinlemeli.

Narince dedi ki...

gizli bahçe yani...

Limonlu Kek dedi ki...

Aslında benim de en sevdiğim tarif olmuş bu börek; anne yapacak hem de en ıspanaklısından, ben de afiyetle yiyeceğim :)Her annenin bir spesiyalitesi vardır zaten, annenin ellerine sağlık, yiyenlere de afiyet olsun, sevgiler...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sevil Hanım davetiniz için teşekkür ederim.

Taze Nane yorumlarınız için teşekkürler.

Necla Hanım fonda ki müzik benim çok severek dinlediğim ruhumu dinlendiren belkide beni anlatan bir müzik beğenmenize çok sevindim.

Neval Hanım (limonlu Kek) izleyiciliğiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim.Sevgiler

theme design by GeCe