13 Ekim 2009

Islak Kek (Browni)


Evinizde minik prens ve prensesler varsa mutlaka çikolatalı tatlılara hayır diyemezler. Çikolata çanağının içine düşseler itiraz etmezler. Benim prensesimde de böyle bir durum var. Okuldan çok yorgun geldiğinde veya akşam dersleri bitince canı tatlı istediğinde aklına ilk gelen mutlaka çikolatalı bir tatlı. Bu yüzden de benim, onun için neredeyse dolaptan hiç eksik etmediğim O’ nun her defasında keyifle yediği tatlılardan biri Islak Kek (Browni). Yazın üzerine vanilyalı dondurma, başka bir servis alternatifi.

Gereken Malzemeler
* 3 yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 2,5 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 su bardağı damla çikolata (veya rendelenmiş çikolata)
* 1 küçük paket kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Piştikten sonra üzerine dökmek için
* 1 su bardağı süt
* Yarım paket çikolata sosu ve paketteki ölçünün yarısı süt

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçine yağ , süt, kakao , vanilya koyup çırpmaya devam edin. Üzerine unu ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Çikolata ve ceviz ilavesi ile bilinen kek hamuru kıvamında bir karışım elde edin. Yağlanmış ısıya dayanıklı bir cam kaba döküp 170 derece ısıda kek gibi pişirin. Fırından çıkarınca 1 su bardağı sütü kekin üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün.Daha sonra paket üzerindeki tarife göre hazırlanmış çikolata sosunu da gezdirin .Üerini rendelenmiş çikolata parçaları ile süsleyin..

Islak kek tarifimde keki ıslatmak için hamur malzemelerinden un ve kabartma tozu katılmadan hazırlanan karışımdan bir bardak ayrılarak kek piştikten sonra üzerine dökülmesi gerektiği yazıyordu. Ancak ben pişmemiş yumurta olduğu için bu karışım yerine süt ve çikolata sosu ile ıslatıyorum. Özellikle üzerindeki çikolata sosu parlak bir görünüm kazandırıyor.



3 yorum:

MERİH dedi ki...

Sevgili Arkadaşım..
Tariflerin kalbinin güzelliğinden almış..
binlerce tarifler ve katılımcılar dileğiyle..

Browni yi bende yapıyorum aynı tarif ama ben un,k.tozu ve vanilya katılmamış karışımdan bir bardak alıp sütlede karıştırıyorum daha ıslak olması için.. ayrıca birazda nescafe katıyorum (sosa) çok lezzetli oluyor..
Sevgiler..

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Merihciğim Merhaba,
Senin gönlünün güzelliği çok teşekkürler.Benim ilk aldığım tariftede ilk karışımdan bir bardak ayrılıp piştikten sonra üzerine dökülüyordu.Ama karışımda yumurta olduğu için pişmemiş halde kullanmak bana cazip gelmedi . O nedenle de sadece süt ile ıslatıyorum. Yorumun içinde çok teşekkürler

Sevgiler.....

hepleziz dedi ki...

Merhaba arkadaşım Yeşim Kuran'la bugün sohbet ederken blogunuzdan bahsetti,gerçekten çok güzel.Ben de browniyi ıslatırken çiğ yumurta olmaması için benzer yol izliyorum ..

theme design by GeCe