20 Mart 2013

Cheesecake Kurabiye



Bu kurabiyeleri Hilalciğimde gördüğümde görüntüsü beni cezbetmişti. Cheesecake e düşkünlüğümden ilk denenecekler listeme almıştım. Geçtiğimiz hafta sayısız koşuşturmacanın arasında bu kurabiyeleri denedim. Yazın yaptığım mürdüm eriği reçelinden kullandım. Siz farklı taneli bir reçel de kullanabilirsiniz. Farklı değişik bir tarif arıyorsanız püf noktalarına da dikkat ederek denemelisiniz.
 
Tarif için Hilal'e teşekkürler...
 
Gereken Malzemeler :
3,5 su bardağı un (Un miktarı kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
2 adet yumurta
2 paket 200 gr lık labne peynir
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Bir paket vanilya
Yarım paket petit beure bisküvi
 
Üzerine :
 
Hazırlanışı :
 
Derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu birlikte harmanlayın .
Başka bir kapta, tereyağı, şeker ve peyniri pürüzsüz olana kadar yaklaşık iki dakika blendır ile orta şiddette karıştırın. İçine yumurtaları ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Karışıma unu ilave ederek  hamuru toparlayın Biraz yapışkan bir hamur olacaktır. Bu aşamada kesinlikle un ilave etmeyin. 
Buzdolabında 30 dk ağzı kapalı olarak dinlendirin.
Petit beure bisküvileri mikserde toz haline getirin.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp  yuvarlayın, bisküvi tozuna bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklar ile dizin. ( Hamur oldukça yapışkan olacağı için arada elinizi ıslatarak daha kolay yuvarlayabilirsiniz)
Tepsiye dizilmiş hamurların üzerine bir çay kaşığı yardımı ile bastırılarak üzerinde hafif çukurlar oluşturulur. 180 C’de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Pişen kurabiyeler daha sıcakken çay kaşığı ile bastırdığınız yerlere bir kez daha bastırarak çukurları derinleştirin, soğumaya bırakın.
Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üzerindeki çukurlara yarım çay kaşığı  taneli reçel koyun ve servis yapın.

Önemli :
Kurabiye soğudukça katılaşacağı için tam soğumadan reçel koymayın. Labne peynir kullanacaksanız , ufak bir süzgece havlu kağıt koyarak 10   dakika süzdürmenizi  tavsiye ederim. Diplerinde olan su kurabiyenin formunu bozmaktadır.

14 yorum:

  1. Bu kurabiyenin tadına bakmış biri olarak nefiss diyorum ve eline sağlık:) Bu arada akşam arayamadım Minecim ev kalabalıktı. İlk fırsatta arayacağım:)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim Eline sağlık. dilerim beğenmişsinizdir. Çok memnun oldum. Görüşelim. öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Çok değişikmiş bu kurabiyeler.. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Cheesecake ve türevlerine bayılan biri olarak hemen yazmaya başladım tarifi ama bisküvi kısmına gelince durakladım. Bisküvi tadını sevmem ben. Onun yerine başka bir şey kullansak nasıl olur acaba? Çekilmiş ceviz gibi mesela?

    YanıtlaSil
  5. Süperrrrr... Ben nasil kacirmisim bu tarifi... Sizin de, sevgili Hilal`in de ellerinize saglik... Hemen deneyecegimden emin olabilirsiniz..:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. değişik ve güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. değişik bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık ablacımmm:)
    kurabiyelerin çok güzeller :)
    öpüyoruz civcivle :)

    YanıtlaSil
  9. değişik bir kurabiye ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Of çok güzel görünüyor Mine'cim.Yapmalı...

    YanıtlaSil
  11. Değişik bir tarif,eline sağlık.Kurabiyeye mi baksam,mürdüm eriği reçeline mi yoksa o kanaviçe örtüye mi bilemedim.Hepsi birbirinden güzel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Hafta sonu denedim çok beğendim tşk

    YanıtlaSil
  13. İlk defa duydum,gördüm.Mine abla ellerine sağlık,üretkenliğine bereket olsun..

    YanıtlaSil

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler